REKLAM

3 Haziran 2014 Salı

F. Karagümrük’den altyapıya dev hamle



2.Ligin yeni ekiplerinden Fatih Karagümrük, eski başarılı alt yapısını geri döndürmek için ciddi bir hamle yaptı ve Coca-Cola Akademi liglerine girme kararı aldı.
Bu yıl 3.lig 1.Grubu 4.sırada bitiren ve play-off ta üstün bir başarı göstererek önce Bergama belediyespor’u 2-1, daha sonra da final müsabakasında Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor’u uzatmalarda 3-1 yenip 2.Lige yükselen Localtime Fatih Karagümrük A.Ş. Altyapı da da dev bir hamle yaparak 2014-2015 futbol sezonunda Futbol Akademisini kurmaya ve Coca Cola Akademi liglerine girme kararı aldı.

Kulüp Başkanı Cengiz Günaydın yaptığı açıklamada “Altyapının yeniden yapılandırılması projesi kapsamında daha önce Eyüpspor’da iki yıl görev yapan ve oyuncu yetiştirmede çok başarılı olan İbrahim Keserel ve ekibi ile üç yıllık bir anlaşma yaptıklarını ve Coca Cola Akademi ligi için hazırlıklara başladıklarını dile getirdi.” dedi.

“3.Lige çıkan en geç kadro bizde”Günaydın, “Geçmişinde büyük başarılar yatan,  Altyapısından A takımına ve Milli Takımlara sayısız oyuncu kazandıran 1926 yılından bu yana Türk Futbolunun Önemli kilometre taşlarından biri olan Baba Hakkı, Kadri Aytaç, Abdülkerim Durmaz, Oktay Derelioğlu gibi değerleri Türk futboluna kazandıran Karagümrük kulübü altyapısını tekrar o eski günlerine döndürmek, Türk Futboluna yeni yıldızlar yetiştirmek azmi ve heyecanı içindeyiz. Altyapımızdan yetiştireceğimiz oyuncularımızla kulüp olarak büyük başarılar yakalamak amacındayız. Karagümrük Kulübü olarak genç oyunculara önem veren bir kulübüz, 3.Liglerin en genç kadrolarından biri ile 2.lige çıkmamız bunun en net göstergesidir ki, bizim için ayrı bir gurur kaynağıdır ve bu yapıyı daha da sağlamlaştırmak için yapılması gerekenleri yapmaya başladık ve yapmaya devam edeceğiz. Günaydın şöyle devam etti;

“3 Yöneticimiz Alt yapı ile ilgilenecek”İbrahim Keserel ve ekibine bu projede güvenimiz ve desteğimiz tamdır. Bu ekip buraya önemli işler başarmış olarak geliyor. Altyapı sorumlularımız Cengiz Balta, Oktay Özcanlı ve Murat Emin Bal futbol akademimiz için geceli gündüzlü mesai harcamaktalar. Altyapı  yöneticilerimiz ve yeni altyapı ekibimizle birlik ve beraberlik içinde çalışarak  Karagümrük Futbol Akademisi’nin Türkiye’nin  sayılı futbol akademileri arasında yer alacağına olan güvenimiz tamdır.’’ dedi.

“Futbol okulumuz faaliyete başladı”Altyapı İdari Sorumlusu Cengiz Balta ise yaptığı açıklamada “Coca Cola Akademi Ligi hazırlıklarımızın yanında bu yıl ilk kez Futbol Okulu Faaliyetine başladık, ardından Futbol Okulu öğrencilerimizden seçtiğimiz oyunculardan U11 ve U13 takımlarımızı kurduk. Harun Özkan hocamızın nezaretinde lig maçlarımız devam ediyor. U19 takımımızın ise geçiş dönemi çalışmaları hafta içi sürmekle beraber Futbol okulumuz hafta sonu 09.00-12.00 saatleri arası faaliyetine devam ediyor. Amacımız Karagümrük Futbol Akademisi projesi kapsamında U10, U9, U8, U7 ve U6 takımlarımızı da bir an önce oluşturmak ve bu takımlarımızı oluşturan oyuncularımızı teknik ekibimizin 6/18 yaş futbol eğitim müfredatı ile yüksek standartlarda yetiştirebilmektir. U14, U15, U16 ve U17 Takımlarımızın hazırlıkları Bülent Salman ve Murat Esen hocamın nezaretinde tüm hızıyla devam etmektedir. Bu yaş grupları için oyuncu denemelerimiz, izlemelerimiz ve antrenmanlarımız hocalarımız tarafından düzenli bir şekilde yürütülmektedir” dedi.

“Futbol Akademisi Seçmeleri başladı”Altyapı Sorumlu Yöneticilerinden Oktay Özcanlı “Futbol akademimize yetiştirilmek üzere 1999-2004 doğumlu oyuncular arasında yapılacak seçmelerimizi 9/10/11 Haziran günleri saat 17:30 da Vefa stadında yapacağız. Seçme programı ve diğer bilgiler gerek internet sitemizden gerekse yazılı medyadan önümüzdeki günlerde duyurulacaktır” dedi.

“Geceli, gündüzlü çalışıyoruz”Altyapı sorumlu yöneticilerinden Murat Emin BAL ise hedeflerinin altyapı da yarışmacı değil yetiştirici, üretici olmak olduğunu belirterek, içinde futbol aşkı olan ve futbolcu olmak için mücadele veren genç yetenekleri futbol akademimize bekliyoruz. Futbolcu olabilmek için gerekli olan fiziki teknik ve psikolojik şartlarının en iyisini burada Karagümrük kulübünde oluşturmak için teknik ekibimizin nezaretinde geceli, gündüzlü çalışıyoruz.” dedi.

“Geçmişin gücü geleceğin yıldızları ile geliyoruz”Altyapı teknik sorumlusu İbrahim Keserel “Ne denli büyük bir camiada görev aldığımızın ekip olarak bilincindeyiz. Plan ve programımız hazır, program dahilinde hızlı bir şekilde ilerliyoruz. Bu projeye Başkanımız ve altyapı yöneticilerimizle başladığımızda Karagümrük Spor Kulübü 3.ligden 2.lige çıkma mücadelesi veriyordu, bu şartlarda bile Başkanımız ve Yöneticilerimizin altyapıya bakış açısının ne denli farklı olduğu ve günlük başarılara endeksli olmadığı görülmekteydi. Camia olarak artık hedefimiz kalıcı başarılar ve sağlam bir yapı oluşturmak olacaktır. Bu nedenle Burada görev yapan herkes çok tecrübeli ve şunun bilincinde. ‘İmkansız diye bir şey yoktur’. 19 Mayıs 1926 yılında kurulan bu kulübün geçmişinden güç alıp geleceğin yıldızlarını el birliği ile Türk futboluna armağan etmeye kararlıyız. 6 yaştan 18 yaşa kadar futbol eğitim müfredatımız hazır, belki de ileriki yıllarda altyapımızdan çıkacak ürünlerin kalitesi herkesçe kabul edildikten sonra bu eğitim müfredatının Türkiye’mizin futbol eğitiminde önemli bir yer alacağı kaçınılmazdır. Sorumlu yöneticilerimiz bu eğitim müfredatı için gerekli altyapıyı oluşturmak ve gerekli eğitim materyallerini temin etmek için geceli gündüzlü çalışarak bizlere destek veriyorlar. Buradan başta Kulüp Başkanımız Cengiz Günaydın’a, Altyapı idari sorumluları Sayın Cengiz Balta, Oktay Özcanlı ve Murat Emin Bal’ a ve emeği geçen herkese ben ve ekibim adına teşekkür ediyor saygı ve sevgilerimi sunuyorum. Buradan tüm Karagümrük sevdalılarına seslenmek istiyorum, gurur duyacağınız bir altyapı gümbür gümbür geliyor” dedi.

HABER: ALİ KEMAL DEMİR

Hiç yorum yok :