REKLAM

5 Haziran 2014 Perşembe

KARAGÜMRÜK , BİLMEYENLERE:KISA BİR KESİT!

BİLMEYENLERE:KISA BİR KESİT! 

90 YILLIK TARİHİNLE KARAGÜMRÜK BİR EFSANE...
Karagümrük, 1932 yılında Selanik Karması'nı Türkiye'ye getirerek gayrifedere kulüpler arasında yabancı bir takımı yurtdışından getiren ilk kulüp olmuştur.
Karagümrük, 1956-57 sezonunda 2.Profesyonel Lig'in kurulmasında öncülük eden kulüp olarak Türk Futbolu'na çok büyük bir hizmet yapmıştır.
Karagümrük, Türk Futbol Tarihinin ilk pahalı transferini Galatasaray'dan Kadri Aytaç'ı 1958-59 sezonu başında o zaman astronomik sayılan tam 57.500 Lira'ya transfer ederek yapmıştır.
Karagümrük, yurt çapında topladığı sempatiyle 1959'da 'Karagümrük Spor Kulübü' adıyla kurulup yakın dönemde Süper Lig'de mücadele eden ve günümüzde Yimpaş Yozgatspor adını taşıyan kulübe ismi ve renklerini vermiştir.
Karagümrük, Beşiktaş Kulübü'nün sembol ismi Baba Hakkı'yı (Yeten) Türk Futbolu'na armağan etmiştir.
Karagümrük, A Milli Takım formasıyla Belçika'ya attığı gol '100 Yılın Golü' seçilen Oktay Derelioğlu'nu ve Naci Erdem, Cahit Candan, Abdülkerim Durmaz gibi sayısız birçok ismi Türk Futbolu'na armağan etmiştir.
vs. vs. vs...
Sadece Futbol değil... Karagümrük Spor Kulübü'nün şerefli tarihinde; Basketbol, Voleybol, Atletizm, Masa Tenisi, Yüzme, Briç gibi spor branşlarının yanı sıra Tiyatro ve Musiki gibi kültürel faaliyetlerle de Türkiye'ye çok büyük hizmetler vardır ve olacaktır!
KARAGÜMRÜK, İSTANBUL'UN İLK TÜRK SEMTİNİN TAKIMI; KARAGÜMRÜK, DEDEMİZ FATİH'İN BİZLERE EMANETİDİR...
ÇOK YAŞA KARAGÜMRÜK SEN, ÇOK YAŞA!

HABER : @asikaragumruk 


Hiç yorum yok :