REKLAM

19 Mayıs 2014 Pazartesi

HÜRRİYET SPOR / Madem ki 'Fatih' Karagümrük

1926 yılında kurulan ve Türk futboluna birçok yıldız kazandıran Karagümrük, Spor Toto ikinci lige yükseldi.

Semt olarak İstanbul’un Edirnekapı ile Fatih arasında sıkışan bu bölgede İstanbul insanları bir arada yaşıyorlardı. Ve bu semtteki mutlu birlikteliği futbol sahasına da taşıyarak, esnafıyla, vatandaşıyla el ele verdi ve bu takıma destek oldular. Kimileri yönetimde görev alıyordu, antrenörleri bile kendi aralarından çıkyordu...

Hele bi “Laham Osman" vardı ki,  birçok önemli isim onun elinde yetişti. Bunların en sonuncularından birisi de Abdülkerim Durmaz idi. Sonrasında yetiştirip Fenerbahçe'de uzun yıllar forma giydi.

Daha da eskilere gidersek...Beşiktaş’ın efsane ismi Baba Hakkı da Karagümrük’de oynadı ve Beşiktaş’ın efsanesi oldu. Galatasaray’a giden Kadri Aytaç ise 1960'larda 100 liraya transfer sarı kırmızılı takımın yolunu tutmuştu. O zaman gazetelerde manşet olmuştu bu transfer... Karagümrük, sol açık Tarık’ı da Galatasaray’a göndermişti.
Benim de amatör olarak ilk forma giydiğim takım Karagümrük’tü. 16 yaşında ben bu takımda oynarken takım arkadaşların arasında daha sonra milletvekilliği ve Kadıköy Belediye Başkanlığı'da yapacak olan Cengiz Özyalçın vardı.
Nesiller nesilleri kovaladı ve Karagümrük sevgisi her o dönemi yaşayan tarafından oğullara torunlara aktarıldı.
Karagümrük’te sevgi, Karagümrük’te dayanışma, hoşgörü vardı. Yıkılsalar da hep toparlanıp yeniden ayağa kalkmasını bildiler. Nasıl son yıllarda Kasımpaşa ayağa kalktıysa, Karagümrük de ayağa kalkmaya başladı.
Geçtiğimiz hafta Samsun'da Kahramanmaraş Belediye ile oynadıkları ikinci lige yükselme maçında tribünlerde yine Karagümrük semt sakinleri vardı ve takımlarını yalnız bırakmadılar.
Ancak burada  diğer şehirlerde olduğu gibi, belediyelerin kulüplere verdiği desteği Fatih Belediyesi'nin de vermesi gerekir. Çünkü herkesin Karagümrük diye bildiği takımın adının başında artık 'Fatih' kelimesi geldiyse, artık 'Fatih  Karagümrük' olduysa Belediye bu ismin gereğini yapması lazım...

@asikaragumruk aracılıgıyla

Hiç yorum yok :